Ministarstvo pravosuđa Čačiću neće dozvoliti rad u pulskoj Lučkoj upravi

Foto: Hina

MINISTARSTVO pravosuđa najavilo je danas da će negativno odgovoriti na zamolbu pulske Lučke uprave koja je željela iskoristiti stručnost bivšeg prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića i zaposliti ga dok služi zatvorsku kaznu u Valturi zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih.

Ministarstvo objašnjava da zakonom nije predviđeno privremeno zapošljavanje zatvorenika izvan kaznionice na inicijativu poslodavca.

Podsjetimo, ravnatelj pulske Lučke uprave od Ministarstva pravosuđa je zatražio da Čačić kaznu zatvora zamijeni radom za opće dobro u Lučkoj upravi i to, kako je objasnio, zbog njegove sposobnosti u privlačenju investicija. Ideja je potekla od kapetana Antona Peruška koji je izjavio da je Čačić već pristao. Ipak, Ministarstvo pravosuđa tu je opciju odbilo.

Bivši prvi potpredsjednik vlade u kaznionici otvorenog tipa u Valturi služi 22-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj. Nakon isteka najmanje polovice kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na tri godine.

Pročitajte više