Nakon dvodnevnog kolapsa vratila se struja u čitavu Indiju: Uslijedila međusobna optuživanja

OPSKRBA električnom energijom napokon je nakon dvodnevnog kolapsa profunkcionirala u čitavoj Indiji.

Više od 600 milijuna ljudi bilo je bez struje. Gradovi su bili potpuno paralizirani zbog nefunkcioniranja javnog prijevoza i ostalih službi. Kolapsi triju važnih mreža, sjeverne, istočne i sjeveroistočne, pogodile su 20 od 28 indijskih država.

Stotine vlakova su stale, a u pojedinim dijelovima je onemogućena i opskrba vodom. U istočnoj Indiji je 200 rudara ostalo zarobljeno ispod zemlje jer dizala nisu radila. Kasnije su spašeni.

Ministar energetike Sushil Kumar Shind sinoć je na državnoj televiziji za energetsku krizu optužio države koje koriste previše električne energije te ih pozvao da to prekinu činiti. Također je predložio da se uvedu kazne za one koji koriste previše električne energije. Predstavnici prozvanih država tvrde da nisu krive jer "rade ono što i drugi, a samo se njih proziva".

Indija se posljednjih godina suočava s problemima vezanima uz električnu energiju jer je u zemlji došlo do ekonomskog rasta zbog kojeg joj je potrebno više energije, a raspolaže preslabom infrastrukturom koja ne može adekvatno odgovoriti na rastuće potrebe.

Pročitajte više