Putin: Zašto više nitko ne priča o strašnim zločinima koji se danas događaju u Libiji?

RUSKI premijer Vladimir Putin danas se usprotivio "poplavi" međunarodnih intervencija u interne sukobe, navodeći kako bi se narodima trebala ostaviti mogućnost da sai biraju svoju sudbinu. Objasnio je kako je prirodno osuđivati nasilje, ali i da treba ponekad odrediti granicu za strane aktere koji se bez razmišljanja upliću u interne stvari.

"Naravno da osuđujemo svaki čin nasilja bez obzira na to s koje strane dolazi, ali to ne znači da se možemo ponašati kao slonovi u dućanu stakla", kazao je Putin, komentirajući situaciju u Siriji.

Kao primjer zemlje u kojoj je međunarodna intervencija samo povećala i prolongirala patnju, Putin je naveo Libiju. "Vrlo sam svjestan da je bivši libijski režim bio manjkav i tu bih štošta imao za prigovoriti. Ali iz nekog razloga, nitko nam ne prikazuje i priča o tome što se danas događa u Sirtu i drugim gradovima koji se podržavali Gadafija", kazao je.

"U ovim gradovima se danas događaju užasni zločini, ali o tome nitko više ne priča. Oni su danas zaboravljeni, a to jasno pokazuje užasne posljedice strane, i prije svega vojne intervencije", naglasio je Putin, prenosi RT.

Pročitajte više