Ravnateljstvo policije: Glavni ravnatelj Dominić nije u sukobu interesa

Foto: Arhiva

"GLAVNI ravnatelj policije postao je predsjednikom Nadzornog odbora AKD-a u vrijeme dok je bio tajnik Kabineta ministra u Ministarstvu unutarnjih poslova, što je bila i dotadašnja praksa", priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Ravnateljstvo je priopćenjem reagiralo na medijske napise da je Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, bio u sukobu interesa u vrijeme dok je bio predsjednik Nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD).

"Kada je u lipnju 2012. godine, nakon provedenog natječaja, imenovan glavnim ravnateljem policije nastavio je obavljati poslove predsjednika Nadzornog odbora AKD-a, budući je u tijeku bila izmjena Zakona o policiji. Prema prijedlogu spomenutog zakona, kojeg u konačnici Europska komisija nije odobrila, glavni ravnatelj policije nije trebao biti državni dužnosnik", tvrde iz Ravnateljstva policije.

Ističu da Dominić tijekom obavljanja poslova predsjednika Nadzornog odbora AKD-a nije primao novčanu naknadu.

"Što se tiče možebitnog sukoba interesa po pitanju izrade osobnih dokumenata, a što obavlja AKD, ističemo da je postupak izdavanja osobnih dokumenata u mjerodavnosti Uprave za upravne i inspekcijske poslove kojom rukovodi pomoćnica ministra, gđa Ines Krajčak. Također, spomenuta Uprava nije ustrojstvena jedinica Ravnateljstva policije. Slijedom prethodno iznesenih činjenica smatramo da glavni ravnatelj policije kao predsjednik Nadzornog odbora AKD-a nije bio u sukobu interesa", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više