Regionalni centar HRT-a za sjeverozapadnu Hrvatsku bit će u Čakovcu

Foto: Hina

REGIONALNI centar HRT-a za sjeverozapadnu Hrvatsku bit će u Čakovcu, dogovoreno je sporazumom koji su potpisali danas u Čakovcu glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman i međimurski župan Matija Posavec.

Čakovečki centar HRT-a do kraja godine preuzet će sve radijske, televizijske i internetske programske funkcije na sjeveru zemlje koje su dosad obavljali TV studiji u Bjelovaru, Čakovcu i Varaždinu te dopisništva u Koprivnici i Virovitici.

Ukidanjem televizijskih studija u Varaždinu i Čakovcu te otvaranjem regionalnog centra u Čakovcu ne bi trebalo biti otpuštanja, najavio je Radman dodavši kako krajem godine kreće procedura internog zapošljavanja na novoj sistematizaciji radnih mjesta.

Odluka da se osnuje centar u Čakovcu bila je značajnim dijelom motivirana procjenom kako je ovo jedan od najkvalitetnijih, najvrednijih dijelova Hrvatske koji u postojećim nevoljnim ekonomskim i socijalnim uvjetima za Hrvatsku pokazuje izuzetnu snagu, dinamiku i poduzetnost kakvu još nije vidio u ostatku Hrvatske, kazao je Radman.

Odgovarajući na novinarsko pitanje zašto centar nije u Varaždinu, čelni čovjek javne televizije kazao je kako su se pregovori o regionalnom centru paralelno vodili s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom, ali ponuđeni uvjeti u Čakovcu bili su daleko bolji.

Novi regionalni centar HRT-a nalazit će se na prostoru bivše čakovečke vojarne u zgradi Tehnološko inovacijskog centra i zauzimat će više od 500 četvornih metara .

Nakon potpisivanja ugovora, međimurski župan Matija Posavec nije želio reći koliko je sredstava za novi regionalni centar uloženo iz županijske blagajne jer će radovi započeti sljedeći tjedan. HRT planira uložiti tri milijuna kuna u tehničko opremanje prostora, kako bi se stvorili bolji uvjeti za rad djelatnicima centra.

Uz televizijski centar do kraja sljedeće godine trebala bi se otvoriti i radijska postaja. Za nju još nije definirana lokacija, ali je vjerojatno da i ona bude uz televizijski centar u TIC-u, kazao je Radman. Do sada Hrvatski radio nije imao svoju postaju za sjeverozapadni dio zemlje.

Pročitajte više