Strava u Metkoviću: Muškarac silovao 75-godišnjakinju, starica nakon napada preminula

Foto: FAH, Shutterstock

JUČER oko 14 sati policajci su u kući u Metkoviću pronašli tijelo 75-godišnje žene. Kriminalističko istraživanje upućuje na to kako je starica preminula nakon silovanja, objavila je PU dubrovačko-neretvanska.

Dubrovački vjesnik javlja kako se radi o 75-godišnjoj Miri Galić, koja je pronađena mrtva u svom stanu u Hercegovačkoj ulici. Dodaje se i kako je napadač susjed starice, 53-godišnji Vice Musulin, od ranije poznat policiji po kaznenim djelima.

Za zločin je osumnjičen 53-godišnjak. Policajci su na mjesto zločina došli nakon dojave rodbine koja se zabrinula jer se starica nije javljala na telefon. Pronađeni su i tragovi koji upućuju na navedeno kazneno djelo, a Musulin je priveden na ispitivanje u Policijsku postaju Metković.

Starica preminula nakon silovanja

Osumnjičenika se tereti da je u noći s ponedjeljka na utorak provalio u stan 75-godišnjakinje, koju je potom silovao. Nakon što je počinio zločin, muškarac se udaljio u nepoznatom pravcu. Starica je nedugo nakon napada preminula.

53-godišnjak će večeras uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Nakon obdukcije utvrđeno je kako na tijelu žene nema rana, tako da je smrt najvjerojatnije nastupila uslijed šoka. Glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero rekla je kako kriminalistička obrada slučaja još uvijek traje.

Dubrovački vjesnik javlja kako je starica živjela sama u trošnim barakama u Hercegovačkoj ulici nedaleko od graničnog prijelaza Gabela Polje.

Pročitajte više