U studenom proizvođačke cijene industrijskih proizvoda pale za 0,6 posto

Foto: Ilustracija

PREMA podacima Državnog zavoda za statistiku u studenom su proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupno industriju za 0,6 posto niže u usporedbi s listopadom. U odnosu na studeni prošle godine, cijene su niže za 2,5 posto.

Ako se usporede proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupno industriju, isključujući energiju, tada su u studenome u usporedbi s listopadom niže za 0,2 posto, a u usporedbi sa studenim 2012. za 1,7 posto.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u trajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 posto, dok su u energiji pale za 1,9 posto, u intermedijarnim proizvodima za 0,4 posto, u kapitalnim proizvodima za 0,2 posto a u netrajnim proizvodima za široku potrošnju zadržale su stabilnost.

U studenom su proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle u netrajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,4 posto, dok su u energiji pale za 6,3 posto, u intermedijarnim proizvodima za 4,3 posto, u kapitalnim proizvodima za 1,1 posto i u trajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 posto.

Pročitajte više