Uspješno se oporavio i želi nastaviti dalje: 14-godišnjak tijelom zaštitio prijateljicu od pucnjave

Ilustracija: Huffington Post 

PRIJE šest mjeseci 14-godišnji Rony Monzon je postao pravi junak kada je primio tri metka kako bi zaštitio prijateljičin život. Dječak se napokon oporavio od ozljeda.

11. srpnja Monzon je s vršnjakinjom Daneysi Valdovinos sjedio ispred njihove zgrade u Chicagu kada je nepoznati napadač, član bande, na njih otvorio vatru. Dječak je istoga treba skočio i bacio se ispred prijateljice.

"On je primio metke koji bi mene pogodili u glavu. Stao je ispred mene i pogodili su njega", ispričala je Valdovinos za Chicago Sun-Times. Monzon je pogođen u ruku, bok i prsa.

"Pogledao sam se i vidio da krvarim. Onda sam se zabrinuo zbog metka u prsa", rekao je. Istražitelji vjeruju da je do pucnjave došlo zbog zamjene identiteta. Nikada nitko nije uhićen zbog toga događaja.

Šest mjeseci nakon pucnjave Monzon se oporavio od ozljeda i nastavlja s pozitivnim stavom prema napadu. Šali se i sam sebe naziva Terminatorom jer je - otporan na metke. "Sretan sam, vrlo sretan", rekao je. Za razliku od njega, njegova prijateljica i dalje ima traume te kaže da se naježi prije spavanja kada se sjeti napadačeva lica.

Monzon je dobio nekoliko nagrada za hrabrost, a sada je započeo s obrazovanjem u Vojnoj akademiji Phoenix.

Pročitajte više