Anonimni izvor iz vlade Srbije potvrđuje pregovore s Ratkom Mladićem

VLADA Srbije preko posrednika pregovara s Ratkom Mladićem o njegovoj dobrovoljnoj predaji Haaškom sudu u zamjenu za financijsko pomaganje njegove obrane u Den Haagu i pomoć njegovoj obitelji, tvrdi beogradski dnevnik "Blic" od srijede, pozivajući se na sugovornika iz srbijanske vlade "koji je htio ostati anoniman".

"Prema onome što znamo, Mladić je poručio da ne razmišlja o dobrovoljnoj predaji. Kako trenutno stvari stoje, ne očekujemo da će se to dogoditi", ali. nastavit ćemo s kontaktima", kazao je izvor "Blica" iz Vlade Srbije, dodavši da pregovori "ne znače da se Mladić nalazi u Srbiji". S Mladićem se pregovara preko posrednika, njegovih prijatelja i rođaka.

Informaciju o tajnim pregovorima s haaškim optuženikom Ratkom Mladićem prvi je prije nekoliko dana objavio novinar beogradskog "Vremena" Dejan Anastasijević, u tekstu "Lov i uvjeravanje" u američkom magazinu "Time". On je za "Blic" potvrdio da je informaciju o pregovorima dobio od "vrlo visokog dužnosnika vlade Srbije".

Uhićenje Ratka Mladića , za kojega predstavnici vlasti u Beogradu i dalje tvrde da se ne nalazi u Srbiji, uvjet je kojega međunarodna zajednica stavlja SCG na putu prema euroatlanskim integracijama, a obećanje da će Mladić biti "uhićen i izručen Haaškom sudu", dao je i novoizabrani predsjednik Srbije Boris Tadić u razgovoru za CNN.

Pročitajte više