Bandić objavio golemi popis svih zaposlenika gradske uprave

Foto: FAH

NEPOTIZAM u gradskoj upravi česta je tema u hrvatskim medijima, koja je u proteklih nekoliko tjedana ponovno postala aktualna.

O toj temi pisala je i njemačka novinska agencija DPA, a taj tekst prenijeli su prije tjedan dana i ostali njemački mediji, koji su naveli kako je u zagrebačkoj Gradskoj upravi zaposleno šest članova obitelji Nevistić.

"U Zagrebačkoj Gradskoj upravi čak šestero pripadnika jedne obitelji našlo se zaposleno na vodećim pozicijama: Za ocem obitelji stigli su njegova supruga, dva sina, šogorica i snaha", istaknula je njemačka novinska agencija DPA, koja je prenijela priču.

"I tri i pol godine nakon ulaska zemlje u Europsku uniju, većina poslova i dalje se dobiva preko osobnih veza, što mlade i obrazovane Hrvate već godinama tjera u inozemstvo", pisao je pak njemački Süddeutche Zeitung.

Za Bandića je sve to spin

O medijskim napisima se oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je objavio popis zaposlenih u Gradskoj upravi.

Novinari su gradonačelnika Bandića pitali ima li kakav plan borbe protiv nepotizma u Gradskoj upravi, Gradu i gradskim tvrtkama, a on im je odgovorio da im čestita na tom "spinu" koji rade zadnja dva tjedna te im je poručio neka ga rade i dalje.

Poručio je da taj "spin pokušavaju plasirati oni koji su zaposlili 200.000 ljudi u zadnjih 26 godina".

Sam popis zaposlenih u pogledajte u nastavku.

ZG Zaposleni by Index.hr on Scribd

Pročitajte više