Berlusconiju novi mandat za sastav vlade

Predsjednik talijanske republike Carlo Azeglio Ciampi povjerio je u petak uvečer novi mandat za sastav vlade dosadašnjem premijeru i čelniku desnog centra Silviju Berlusconiju.

Berlusconi je izašavši nakon jednosatnog razgovora s Ciampijem kazao kako će program druge vlade biti usredotočen na zaštitu kupovne moći obitelji, razvoj juga i jačanje konkurencije poduzeća, te je najavio kako će u najskorije vrijeme vlada početi djelovati nakon što će slijedećeg tjedna dobiti povjerenje u Parlamentu.

Pretpostavlja se da će u utorak Berlusconi predstaviti novu vladu u Zastupničkom domu, a u srijedu će glasovati o povjerenju. U četvrtak će pitanje vlade preseliti u Senat. U drugu Berlusconijevu vladu mogli bi ući i ministri nove socijalističke stranke (PSI), čelnika Giannija De Michelisa, te republikanske stranke Giorgia La Malfe. Sastav vlade će, dakako, biti naknadno objavljen.

Sve stranke desnog centra podržale su, tijekom konzultacija s predsjednikom Ciampijem, stvaranje vlade s premijerom Berlusconijem.

(Hina) xst ydgk

Pročitajte više