Bernardić: Gdje je sad Ivan lažljivi Vrdoljak?

Foto:Patrik Macek/PIXSELL

DAVOR BERNARDIĆ posljednjih se nekoliko dana posebno trudi zvučati vrlo odrješito i predstaviti se kao lider.

Nakon što je u srijedu izjavio da se Račan okreće u grobu kad vidi kako se ponaša stranačka sve brojnija opozicija, danas je svoju energiju usmjerio prema šefu HNS-a Ivanu Vrdoljaku. 

Nakon što su ga novinari pitali upravo o opoziciji u njegovoj stranci, Bernardić se umjesto odgovora prebacio na obrazovnu reformu u školama, kojom se hvali HNS. 

Bernardića prebacilo

"Mislio sam da ćete me pitati nešto o ovoj PR reformi. Sada se postavlja pitanje gdje je Ivan lažljivi Vrdoljak koji je pompozno najavljivao reformu. Je li možda u nabavi laptopa?" upitao je Bernardić. 

Dodao je i kako je strašno i nedopustivo da preko osam tisuća siromašne djece nema mogućnost koristiti školske udžbenike. Kaže kako je iz svega jasno da je vlada potpuno nesposobna provesti bilo kakve reforme i promjene, pa čak i eksperimentalnu kurikularnu reformu. 

"Bilo bi najbolje i najpoštenije da to priznaju, da ne budu kukavice i da raspišu prijevremene parlamentarne izbore jer na ovaj način Hrvatska neće daleko stići", rekao je šef SDP-a. 

Pozivam ih da raspišu izbore. Zašto su kukavice?

Novinari su ga pitali misli li da bi izbori u ovom trenutku išli u korist SDP-u.

"Pozivam ih. Ako oni misle da su tako jaki, a da je SDP slab, pa zašto su kukavice? Čega se boje? Neka raspišu izbore i vide tko kako stoji, a ne da nastavljaju kupovati, ucjenjivati i stiskati zastupnike ne bi li podržavali sada već potpuno neodrživu parlamentarnu većinu", izazvao je vladajuće Bernardić.

Šef SDP-a kritizirao je i poreznu reformu vladajućih za koju je rekao da je riječ o kozmetičkim promjenama zbog kojih će još više ljudi izgubiti nadu i vjerojatno potražiti svoj izlaz izvan granica naše zemlje. 

 

 

 

Pročitajte više