Božinović sjeo u avion, trebao svečano letjeti. Avion krenuo po pisti pa se vratio

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Svečarski let slobodnom schengenskom zonom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću je pokvaren. Naumio je službeno iz Splita u Rim, ukrcao se u avion, ali se ubrzo vratio na pistu.

Božinović i ostalih 158 putnika ušlo je u zrakoplov Croatia Airlinesa koji je pokrenuo motore i bio spreman za polijetanje, a onda se iznenada vratio i iskrcao sve koji su se nalazili u avionu, što je mnogima poremetilo planove.

Među tim putnicima bio je i sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji u ponedjeljak ima sastanak s talijanskim kolegom.

Let je, kako je javio Dnevnik Nove TV, odgođen zbog indikacija tehničkog kvara.

"Nije ni prvi put, tehnički kvarovi se događaju na zrakoplovima. Ja vjerujem da će tijekom večeri naći neko alternativno rješenje za sve ljude koji putuju prema Rimu", rekao je Novoj TV ministar te odgovorio na pitanje misli li da će stići na sastanak: "Ja ću sigurno razmotriti sve opcije jer se radi o važnom sastanku. Migracije su važna tema, u Italiji možda i tema broj jedan."

Nakon odgode od tri sata, svi su se putnici ukrcali u zrakoplov koji je uspješno poletio za Rim. Ministar se ubrzo pohvalio i da su sretno stigli na odredište.

"S malom odgodom zajedno s još oko 150 putnika sigurno smo stigli u Rim. Schengen u zračnim lukama funkcionira, u Italiju smo ušli puno brže i jednostavnije, bez graničnih formalnosti", napisao je Božinović na Twitteru.

Pročitajte više