Branitelji se ograđuju od nasilja: Molimo sve prosvjednike da poštuju policiju

PREDSJEDNIK Udruge logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije Ilija Ačkar poslao je priopćenje u vezi sutrašnje braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića u kojem moli građane da se odazovu na "miran i dostojanstven prosvjed, prosvjed bez govora mržnje i ostalih ekscesa". Ističu kako njihov prosvjed nije povezan s jučeršnjim na Markovom trgu.

"Podsjećamo da je glavna svrha prosvjeda iskazati podršku hrvatskim braniteljima koji su dali svoje zdravlje za stvaranje domovine u kojoj svi mi živimo, a danas 'trunu' po hrvatskim, bosanskim i srpskim zatvorima", piše Ačkar te dodaje da moli sve prosvjednike da "poštuju hrvatsku policiju i njihovi posao, jer je to naša policija u kojoj rade naši susjedi, prijatelji i rodbina".

"Svaki eksces će biti pripisan braniteljima"


"Bilo kakvo izazivanje nereda će samo baciti dodatnu ljagu na branitelje koji to nisu zaslužili jer su svojim životima stvarali državu u kojoj danas živimo. Budite svjesni da će svaki pojedinačni eksces biti pripisan braniteljima kao organizatorima prosvjeda. To nikako ne može pomoći onima koji su u zatvorima. A i branitelji sigurno nisu zaslužili da se njih obilježi kao izgrednike i rušioce državnog poretka. Njihova uloga je bila stvaranje državnog uređenja", piše Ačkar u pozivu na prosvjedu.

Želi da građani na prosvjedu, bez pravljenja nereda, pokažu da većina ljudi nije zadovoljna s ovakvim tretmanom branitelja.

Pročitajte više