Čačić: Ferenčak će biti smijenjen, ako mu se dokaže krivnja

RADIMIR ČAČIĆ kaže kako je pravilo da se u HNS-u smijeni dužnosnik kojemu se dokaže da je prekršio zakon. Podsjetimo, glavnog tajnika HNS-a Srećka Ferenčaka i Petra Turkovića, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti za protupravno stjecanje imovinske dobiti od 9,5 milijuna kuna.

"Ako je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu, onda očito smatraju da se tu nešto protuzakonito događalo", kaže Čačić, koji kaže da se ne sjeća detalja popularne afere "nanbudo".

"Nemam pojma ništa o toj optužnici i sjećam se samo u najgrubljim crtama što se događalo.  Odnosno da se dogodilo u vrijeme najintenzivnijih sukoba Ferečaka i Bandića i sada vidim da se to ponovno pokrenulo", kaže Čačić, no priznaje, aferu nisu proizveli mediji, nego je i tada Državno odvjetništvo pokušalo podići optužnicu.

"Začas bi se počistili dužnosnici oporbenih stranka"

Tvrdi da zbog optužnice za zloporabu položaja Ferenčaku ne slijedi sankcija u ovom trenutku, jer bi takav princip bio loš po oporbene stranke.

"Ako se za bilo koga u bilo kojem slučaju utvrdilo da je prekršio zakon, on će izgubiti funkciju u stranci. Ali to mora utvrditi sud. Jer, kad bi to išlo po podizanju optužnice začas bi se počistili dužnosnici oporbenih stranka. Pa nećemo valjda smjenjivati dužnosnike kad god nekome padne napamet", kaže Čačić, no ponavlja da sudu vjeruje.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više