DC-ov Joško Morić dobio pištoljem po glavi

KADA imate slogan "Ljudi na vlasti ne smiju krasti" i dobijete po glavi pištoljem onda naravno da se zabrinete, komentirala je Vesna Škare-Ožbolt, predsjednica DC-a, o napadu na svog zamjenika Joška Morića u Zadru.

Morića je noćas oko ponoći na izlasku iz stranačkih prostorija u Zadru napao nepoznati maskirani muškarac i zaprijetio mu pištoljem. Od zadarske policije doznajemo da je napadač od Morića zatražio da mu preda torbu s dokumentima.

Nakon što mu ju je ovaj dao, razbojnik ga je udario pištoljem u glavu i pobjegao s torbom. Policija još traga za počiniteljem.

On je nositelj liste DC-a za 9. izbornu jedinicu, a prošlog je mjeseca Morić novinarima pokazao prijeteću poruku koju je dobio na mobitel. Tada je optužio vlast kako ne reagira na činjenicu da se oporbenom političaru prijeti zbog njegovih riječi u predizborno vrijeme.

Kako je Moriću mobitel isključen, kontaktirali smo predsjednicu DC-a po čijem se glasu dalo primijetiti da je uzrujana zbog ovog napada. Međutim, ne želi špekulirati da je napadnut zbog političkih poruka.

"Ne znam o čemu se radilo, neka to utvrdi policija, bitno je da je živ i zdrav", kaže Vesna Škare Ožbolt. Morić je nakon napada primljen u zadarsku bolnicu gdje su mu ustanovljene lakše ozljede glave.

A.B.
Foto: DC

Pročitajte više