Direktorica Turističke zajednice Rovinj: Prošle godine je bilo 3000 turista, sada ih je 150

Foto: 123rf

DIREKTORICA Turističke zajednice Rovinja Odette Sapač u Dnevniku na N1 televiziji ustvrdila je da će turizam zbog koronavirusa imati gubitke, ali da je sada važnije od zarade prebroditi ovu situaciju.

"Nismo se do sada našli u ovakvoj situaciji, ne možemo to usporediti s ratnom situacijom iz devedesetih. Ovo je slučaj zaraze virusom i svi moramo biti ustrajni kako bi to prebrodili na najbolji način.

U ovo vrijeme prošle godine je bilo oko 3000 gostiju u Rovinju, a sada ih je samo oko 150, što znači da su svi ozbiljno shvatili situaciju, i gosti, i iznajmljivači, i hotelijeri.

Što se bolje pridržavamo tih mjera, to ćemo prije izaći iz ove situacije i onda tražiti načine kako vratiti goste u našu destinaciju", rekla je u Dnevniku direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odette Sapač.

"Bitno je da situaciju držimo pod kontrolom, surađujemo i s policijom i sanitarnom inspekcijom i sa svima koji se bave turizmom, pružamo im informacije kako raditi u skladu s restriktivnim mjerama, moramo ustrajati u tome i čekati da ta situacija prođe.

Nadamo se da ćemo jedan djelić vrhunca turističke sezone ipak uhvatiti. U ovom trenutku nije bitna zarada koja će se izgubiti, bitno je da sačuvamo zdravlje stanovnika i da to sve prođe uz što manje gubitke i gubitke života", zaključila je.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više