Divljaci porazbijali igralište nedavno otvorene splitske škole: "Nekome smetaju koševi i dječje veselje"

Foto: Marijana Puljak

POČETKOM tekuće školske godine otvorena je osnovna škola na splitskom Pazdigradu. Dvadesetak godina trajala je borba da se škola izgradi i otvori, a to se napokon dogodilo prije osam mjeseci. Riječ je o prvoj novootvorenoj splitskoj školi u više od dva desetljeća, a ni nje ne bi bilo da nije bilo upornih roditelja koji su gotovo deset godina redovito pritiskali da se škola izgradi.

Jedan od tih roditelja je i splitska političarka iz stranke Pametno Marijana Puljak. Baš je ona danas objavila fotografije uništenog igrališta uz školu. Nešto više od pola godine trebalo je nepoznatim vandalima da unište koševe i teren te igralište koje koriste brojna djeca učine neupotrebljivim.

"Ni najljepša škola u Hrvatskoj nije izdržala susret s vandalima. Djeca koja su jedva dočekala sportske terene u svom kvartu ostala su bez njih jer nekome smetaju koševi, branke, nekome smeta mladost, dječja radost i veselje dok balun udara o tablu ili pod. Nećemo očajavati. Pomoći ćemo popraviti i ponovo dovesti djecu na zrak jer ih je gušt gledati kako se druže i igraju, konačno okupljeni u svom susjedstvu. Ne možete vi toliko rušiti koliko mi možemo popravljati. A možda bolje da okrenete ploču i pridružite se djeci i mladima na nekom turniru, pa da vidimo ko je jači na sportskim terenima", napisala je Marijana Puljak na svom Facebooku.

Kako se vidi iz priloženih fotografija, nedostaju i obruči na koševima. Pošto su koševi sami po sebi visoki, može se zaključiti kako ovaj vandalizam nije rezultat trenutne nepromišljenosti nego smišljen i planiran čin.

Pročitajte više