"Djevojke su bile mrtve pijane": Policajcima s fotorobota zabranjeno govoriti o slučaju

DVOJICA "otmičara" iz dokumentarca australske televizijske postaje Channel Seven, kako je jučer otkrila hrvatska policija, kriminalistički su službenici PU dubrovačko-neretvanske. Riječ je o Draganu Palameti i Ivici Rudinoviću, ali do njihova komentara na novonastalu situaciju je nemoguće doći, jer su im nadležni zabranili govoriti o cijelom slučaju.

> Video: "Turistice po Dubrovniku otimaju lažni policajci"

> Video: Muškarci s fotorobota "otmičara" Britt Lapthorne su dubrovački policajci

I dok djevojke iz dokumentarca, podsjetimo, tvrde kako su ih "lažni policajci" pokušali oteti, hrvatska policija ima drugu verziju priče - "policajci su postupali po službenoj dužnosti". U jednom od slučajeva je, kako navodi policija, jedna od djevojaka "mrtva pijana prijavila lažno silovanje, a potom se predomislila i rekla da silovanja nije bilo". Hrvatska policija je izvijestila i kako su vjerni fotoroboti dvojice dubrovačkih policajaca nastali na osnovu fotografija koje su djevojke snimile dok su boravile u Dubrovniku.

Čim je čuo da će australska televizija prikazati spomenuti dokumentarac, zbog teza koje štete ugledu njegova kluba, vlasnik Fuega Vinko Cosmai je najavio tužbu protiv Channela Seven. Nije isključena ni mogućnost da spomenuta televizijska postaja zaradi i tužbu hrvatske policije, odnosno dvojice policajaca, čija je dosadašnja karijera, kako ističu u MUP-u, bila "bez mrlje".

I.M.
Foto: Channel Seven

Pročitajte više