Dragun: Test pokazao da nemam AIDS, aferu mi je namjestio splitski gradonačelnik

VLASNIK splitske kavane Luksor, Denis Dragun, koji je prema napisima u dijelu medija označen kao čovjek koji svjesno širi AIDS, tvrdi kako je napravio test na HIV, koji je pokazao da nije zaražen tim smrtonosnim virusom, piše Globus.

"Da nemam sidu svjedoči nalaz testiranja, no prema naputku odvjetnika, tim dokumentom ne smijem mahati u javnosti, već ga čuvam za sudske procese." - izjavio je splitski poduzetnik u razgovoru za Globus.

Podsjećamo, afera o svjesnom širenju AIDS-a krenula je u studenom 2004., kad je dr. Mladen Smoljanović izjavio da je 37-godišnji splitski ugostitelj zaražen virusom HIV-a, da odbija liječenje i svjesno širi zarazu, te da je virusom HIV-a zarazio tri ženske osobe. Nacional je tada objavio Dragunovu fotografiju na naslovnici lista uz naslov "Čovjek koji svjesno širi AIDS".

Iako je Županijsko državno odvjetništvo izuzelo Dragunovu medicinsku dokumentaciju, protiv njega ipak neće biti podignuta prijava jer ga ne terete navodno zaražene osobe.

Dragun je u razgovoru optužio najviše dužnosnike splitske gradske vlasti za namjerno plasiranje afere, pri čemu je naveo imena splitskog gradonačelnika Miroslava Buličića, dogradonačelnika Željka Sikirice i Kolje Grisgorova koji gospodari gradskom imovinom.

"Dobio sam savjet da ih se čuvam jer su oni lansirali ovu monstruoznu priču, a spremni su i na nešto još gore. Prije nekoliko godina prijetili su mi ubojstvom, u lokal i stan trebali su mi podmetnuti narkotike, a upozoravali su me i da se pazim eksplozivnih naprava. Moj problem nije sida, već borba s čelnim ljudima grada Splita koji se svim silama trude oteti mi kavanu Luksor." - tvrdi Dragun, pa dodaje kako ima čvrste dokaze za svoje navode.

"Moji problemi s gradskom vlašću počeli su kad sam kupio tvrtku Laurus koja je imala valjan ugovor o zakupu prostora kavane Luksor do 2009. S obzirom na to da sam je kupio od bivšeg vlasnika, a ne od članova Poglavarstva, počeli su problemi." - zaključio je Dragun.

Pročitajte više