Duge cijevi na ulicama Zagreba: Naoružani razbojnici ukrali pola milijuna kuna

ZAGREBAČKA policija traga za trojicom naoružanih maskiranih razbojnika koji su opljačkali trgovinu Stridon u ulici Ivana Keleka u Sesvetama. Prema neslužbenim informacijama, razbojnici su iz trgovine odnijeli veću svotu novca nakon čega su pobjegli.

Tri su maskirana muškarca u pljački navodno koristili pištolje i automatsko oružje, kojim su zaprijetili zaposleniku trgovine 27-godišnjem I.Ć. i zaštitaru 32-godišnjem P.K. Pljačkaši su utrčali u dvorište ispred diskonta, te naredili mušterijama da legnu na pod nakon čega su ukrali aktovku s novcem.

Pretpostavlja se da su pljačkaši znali točno kada se iz trgovine iznosi utržak. Prema neslužbenim informacijama, ukradeno je oko pola milijuna kuna.

Nekoliko minuta nakon dojave o pljački policija je izašla na ulice kako bi blokirala područje u koje su razbojnici mogli pobjeći. Na ulicama su bili policajci naoružani automatskim puškama i naoružanjem s tzv. "dugim cijevima". Policija je na jednom mjestu pronašla zapaljeni automobil kojeg su razbojnici ostavili i zapalili kako bi sakrili svoje tragove. Očevid razbojstva još traje.

Podsjećamo, u zagrebačkom naselju Sesvete nedavno se dogodila i krvava pljačka banke u kojoj je ubijen mladi policajac Ivan Grbavac, a još četvero njegovih kolega je ranjeno. Policija je uhvatila pljačkaša nedugo nakon što je izašao iz banke.

R.I.
Foto: Biljana Gaurina / Cropix

Pročitajte više