Elektronička knjiga pjesama "Gledaj me u oči" Marija Brkljačića

Zbirka pjesama "Gledaj me oči" Marija Brkljačića, rukopis kojim je pobijedio na ovogodišnjem natječaju zagrebačkoga Studentskog centra za prvu knjigu, postavljena je u sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige na mrežnim stranicama Društva za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM).

Brkljačić u svojoj zbirci, kako ističe izdavač, tematizira pitanja i probleme naše društvene i političke današnjice o kojima smo tijekom ovih godina čitali na naslovnicama dnevnoga i tjednoga tiska - nezaposlenost, kriminal, korupcija, prostitucija, droga i alkoholizam, posttraumatski stresovi suicidalnih ratnih veterana, profiterstvo političara i tajkuna?

Mario Brkljačić (Zagreb, 1966.) objavljivao je u Godinama novim, Libri Liberi, Quorumu, Republici, Trećem trgu, Vijencu i Zarezu.

Zbirka Marija Brkljačića dostupna je na adresi: www.elektronickeknjige.com

DPKM je nevladina je udruga osnovana 2000. Prvom fazom projekta, koji je započeo 2001., a trebao bi završiti 2005.. predviđeno je objavljivanje 20 besplatnih elektroničkih knjiga, a dosad je objavljeno 19 naslova.

Nositelji projekta napominju da su potencijalni korisnici elektroničke knjige prvenstveno hrvatski korisnici Interneta, hrvatsko iseljeništvo, korisnici Interneta u državama nastalima na području bivše Jugoslavije koji razumiju hrvatski književni jezik, osobe s posebnim potrebama te svjetska akademska zajednica, osobito njezin slavistički dio.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više