Francuski ministar zdravstva doputovao u Colombo

FRANCUSKI ministar zdravstva Philippe Douste-Blazy doputovao je u ponedjeljak sa suradnicima u Šri Lanku, dopremivši 15 tona lijekova i materijala za pročišćavanje vode namijenjene žrtvama tsunamija, izvijestio je u France presse.

"Danas uspostavljamo zračni most, nekoliko nevladinih humanitarnih organizacije, posebno Akcija za borbu protiv gladi (ACF) i Liječnici svijeta (MDM) od nas je tražilo da nešto poduzmemo.

Željeli smo pokrenuti konkretnu, učinkovitu i brzu akciju u suglasnosti sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i lokalnim vlastima. U predstojećih nekoliko dana organizirat ćemo daljnja putovanja u Sri Lanku i Indoneziju, a posebno u Sumatru", rekao je francuski ministar.

S njim su u Šri Lanku doputovali predstavnici francuske farmaceutske tvrtke Sanofi-Aventis koja je osigurala najveću količinu raznih lijekova, Jean-Francois Dehecq i predstavnik tvrtke Veolia environnement, vodeća tvrtke u proizvodnji pročišćavača vode Henri Proglio.

Osim njih u Šri Lanku je stigla skupina francuskih humanitarnih djelatnika - članova raznih nevladinih organizacija te skupina epidemiologa s Instituta Pasteur i francuskog Instituta za zdravstvenu kontrolu.

Pročitajte više