Friščić bi opet na konzultacije kod Josipovića: Beštek u leđima Kosor?

PREDSJEDNIK HSS-a Josip Friščić danas je javno dao podršku predsjedniku Ivi Josipoviću te najavio da bi u slučaju da se na Pantovčaku opet ponove konzultacije rado odazvao na njegov poziv. Izjava Friščića u direktnoj je suprotnosti s onom šefice HDZ-a Jadranke Kosor koja je vezano za intervenciju predsjednika kazala kako bi trebalo preispitati krše li se ustavne odredbe.

Beštek u leđima?

"Niti je sporno niti neobično da stranke odu na sastanak, radilo se to o Vladi ili Saboru", rekao je Friščić o sukobu Kosor-Josipović dodajući kako HSS nije ničiji - navijački klub.

Kosor je do sada Friščića uvijek nazivala najpouzdanijim koalicijskim partnerom naglašavajući kako od njega nikad ne očekuje "beštek u leđa", no čini se da kako odnosi između HDZ-a i HSS višu nisu tako idilični. Tako je Friščić danas najavio kako njegova stranka trenutno na političkoj sceni nema partnera za sljedeće parlamentarne izbore kao i da za sada s nijednom strankom nije spreman potpisati koalicijski sporazum. Štoviše najavio je kako će HSS usmjeriti prema regionalnom razvoju te da spremaju takve predizborne programe i to za samostalni izlazak za izbore.

Završiti pregovore, pa ugovor, pa referendum pa izbori

Što se samog datuma izbora tiče, Friščić danas nije koristio termine "vinograd i svinjokolje" koje je spominjao na Pantovčaku u subotu.

"Najprije treba završiti pregovore za koje očekujem da će bit gotovi u lipnju, nakon toga valja nam potpisati pristupni ugovor, pa nakon toga referendum za EU pa tek onda raspisati izbore", rekao je Friščić.

Pročitajte više