glavaš organizirao skup radnika ppk-a valpovo

Predsjednik osječkobaranjskog HDZa Branimir Glavaš organizirao je večeras u sportskoj dvorani u Valpovu skup radnika PPKa Valpovo, na kojemu su se, na njegovu inicijativu, radnici izjašnjavali podržavaju li ili ne koncept strategije i razvoja koji nudi vlasnik 42 posto dionica Ivo Brzica.

"Cilj referenduma je da se javno izjasnite o tome što vi mislite o agoniji koja u PPK-a Valpovu traje već dvije i pol godine, jer vas dosad o tome nitko nije pitao", kazao je Glavaš. Ustvrdio je kako njega i HDZ, koji je pobijedio na nedjeljnim županijskim izborima, "ne zanima ni stara ni nova uprava, nego sudbina oko 800 radnika, kojima je najveći interes sačuvati svoja radna mjesta".

"S vama je manipulirala i jedna i druga strana, a ja vam obećavam da ću učiniti sve da se vaše mišljenje poštuje", rekao je ustvrdivši kako se ni on ni njegovi suradnici nemaju namjeru miješati u sudske odluke.

Glasovanju je od 795 radnika pristupilo 620 radnika, od kojih se 583 izjasnilo protiv koncepta Ive Brzice, 34 je bilo za, a tri listića su bila nevažeća.

"Ovi rezultati govore da vi ne želite u svojoj tvrtki Ivu Brzicu, i stoga ću još večeras stupiti u kontakt s njime i predložiti mu da odustane od ovršnog postupka koji je najavljen za sutra te da se on prolongira za 15 dana", rekao je Glavaš burno pozdravljen od većine radnika.

Dodao je kako će cijelu problematiku PPK Valpova u tih petnaest dana dići na državnu razinu. "To znači da ćemo tražiti od Vlade da Ivi Brzici predloži adekvatnu zamjenu za vrijednost njegova paketa dionica", kazao je.

Na večerašnjem skupu bio je nazočan i načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Vlado Tuličić koji je u razgovoru s novinarima rekao kako su njegovi djelatnici spremni sutra osigurati provođenje ovršnog postupka. "Ako do njega dođe, a u slučaju incidentnih situacija, policija će postupiti u skladu sa svojim ovlastima", rekao je.

Pročitajte više