HDZ-ov Mihanović: Splićani biraju između konkretnih projekata i floskula

Foto: Hina

KANDIDAT HDZ-a za splitskog gradonačelnika  Vice Mihanović, koji po izlaznim anketama u drugi izborni krug ulazi kao drugoplasirani iza kandidata stranke Centar Ivice Puljka, izjavio je kako je zadovoljan tim rezultatom te da će u drugom krugu pobijediti.

"Pobijedit ćemo jer imamo najbolji program i znamo kako riješiti goruće gradske probleme u Splitu", poručio je Mihanović u izjavi novinarima u nedjelju kasno navečer u izbornom stožeru splitskog HDZ-a. Pozvao je glasače ostalih kandidata koji nisu ušli u drugi krug da mu daju podršku.

"Posebno bih se želio obratiti biračima kandidata koji nisu ušli u drugi krug - bit ću i vaš gradonačelnik, moja će vam vrata biti uvijek širom otvorena. S mnogima od vas dijelim slična uvjerenja i ne smijemo dozvoliti da političke podjele na  nacionalnoj razini  budu razlog podjela na lokalnoj razini", kazao je Mihanović.

Kaže da Splićani biraju između konkretnih projekata i floskula

Također je Splićanima poručio da za dva tjedna u drugom krugu biraju između konkretnih projekata i floskula poput one da će "Split biti centar svita" podsjećajući na izjave protukandidata Ivice Puljka, ali ne spominjući njegovo ime.

Istaknuo je kako je u prvom izbornom krugu dva puta posjetio sve gradske kotare i mjesne odbore. Mihanović je najavio kako već u ponedjeljak aktivno kreće u kampanju drugog izbornog kruga.

"To ćemo napraviti još jednom u sljedećih 15 dana", dodao je.

Na upit je li mu bila pogreška što ga nije bilo u medijima u prvom izbornom krugu, Mihanović je odgovorio niječno. Rekao je kako je sa suradnicima procijenio da je najbolje da obilaze teren i budu s ljudima. "Drugi krug je jedna potpuno nova utakmica i mi krećemo ispočetka", poručio je.

Na upit što će mijenjati u drugom krugu Mihanović je uzvratio: "Tko je kazao da ćemo mijenjati, pojačat ćemo ritam."

O drugom krugu

Očekuje li u drugom krugu glasove Kerumovih birača, pitali su novinari, a Mihanović je odgovorio kako ne misli da su to "ičiji glasovi."

"Teško je govoriti o ljudima što mi očekujemo, treba doprijeti do ljudi, da vas oni prepoznaju i poistovjete se s nama - to će nama biti cilj.  Ne mislim da su to ičiji glasovi, to su slobodni građani ovog grada i oni će odlučivati prema svojim uvjerenjima", rekao je.

Na novinarsku opasku da prema trenutačnom rezultatu u splitsko gradsko vijeće ulazi po osam vijećnika stranke Centar i HDZ-a i razmišlja li o suradnji sa strankom Centar, Mihanović je rekao kako o tomu nije razmišljao te da je usredotočen na drugi krug.

O suradnji za sastavljanje većine u splitskom gradskom vijeću razmišljat će nakon što, kako je rekao, pobijedi i postane gradonačelnik kojemu je posao da sastavi većinu u gradskom vijeću. Upitan jesu li mu informacije o navodnom plagiranju doktorske disertacije naštetile u predizbornoj kampanji, rekao je da će to procijeniti birači. "Teško mi je na hipotetska pitanja tako paušalno odgovoriti, ne znam - to će birači procijeniti", rekao je Mihanović.

Ako u drugi krug uđe s Ivicom Puljkom, Puljak pobjeđuje, podsjetili su novinari na ankete, a Mihanović je uzvratio: "Što ćemo sada, mi idemo u drugi krug  i pobijedit ćemo."

Pročitajte više