HDZ-ovci slavili, SDP-ovci zasuli Faceboook: "Nećete gazit, nećete satrat, Hrvatska vam je rekla NE"

Foto: Facebook

NAKON prebrojavanja 99 posto glasova svih birača u Hrvatskoj pokazalo se kako je HDZ-ova koalicija osvojila 59 mandata, SDP-ova 56, MOST je osvojio 19 mandata, IDS 3, Živi zid 1, po 2 su osvojili HDSSB I Bandić, dok je Uspješna Hrvatska osvojila jedan mandat.

Dok je Domoljubna koalicija sinoć slavila, SDP-ovci su Facebook tijekom noći zasuli svojim statusima. Tako je Arsen Bauk objavio:

"Ko ono kaže da se HDZ-ovci ne izjašnjavaju u anketama. Kako sad stvari stoje dobili su više u anketi (57) nego na izborima (56)… Nego, jel to mi s IDS-om i SDSS-om imamo više od “domoljubne?"



Na Milanovićevom Facebooku pojavila se poruka u kojoj je pozvao MOST da već danas zajedno artikuliraju koje reforme žele.

"Hrvatska je odlučila da nema povratka na staro! U kojem pravcu idemo, odlučit ćemo u idućim danima.
Pozivam one koji žele reforme da nam se pridruže kao partneri. Pozivam MOST, koji želi reforme, da ih artikuliramo zajedno već sutra. Čista obraza i čista srca možemo reći da ‪#‎HrvatskaRaste‬! ZM".

 

Hrvatska je odlučila da nema povratka na staro! U kojem pravcu idemo, odlučit ćemo u idućim danima. Pozivam one koji ž...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, November 8, 2015

 

Ranko Ostojić konkurentima je poručio kako prvo treba pogledati semafor.

"Prvo pogledati semafor…i pričekati bar rezultate do kraja…Koliko ja vidim…već je neriješeno…bez obzira sto bi NETKO želio…Sad smo 59:59….Pozdrav onima koji su najavljivali dvotrećinsku većinu …pa apsolutnu…pa ovakvu ….Rekla vam je Hrvatska NE…nećete gazit…nećete satrat…tješite se koliko hoćete…", objavio je Ostojić.


Podsjetimo, najveća borba sada će se voditi oko toga tko će uspjeti privabiti MOST u koaliciju. Oni su osvojili 19 mandata, a najbolje su prošli u središtu Zagreba te na jugu Hrvatske. Bez MOST-a niti jedna od dvije najveće opcije neće moći sastaviti Vladu.

Jadranka Kosor, usprkos neuspjehu, obratila se pratiteljima i javnosti putem svog Twitter profila.

"I kad ti potonu sve lađe, na Twitteru se folover nađe. Pusa svima. Laku noć", iskrena je Jadranka Kosor.

 

Josipović se ne predaje

Unatoč teškom fijasku Josipovića koji je prije samo godinu dana slovio kao najpopularniji političar da bi na jučerašnjim izborima doživio potpuni debakl, Josipović se i dalje namjerava baviti politikom.

"Čestitam svim izabranim zastupnicama i zastupnicima u Hrvatski sabor! Čestitam g. Čačiću izabranom ispred naše koalicije Uspješna Hrvatska! Hvala svim aktivistima koji su volonterski radili u našoj kampanji i građanima koji su nas podržali! Ovo su bili naši prvi izbori, ne i posljednji", napisao je bivši predsjednik.

 

Čestitam svim izabranim zastupnicama i zastupnicima u Hrvatski sabor! Čestitam g. Čačiću izabranom ispred naše koalicije...

Posted by Ivo Josipović on Sunday, November 8, 2015

Za razliku od Josipovića koji se obratio fanovima debaklu usprkost, nakon katastrofalnih rezultata od Željke Markić nema ni traga ni glasa, a posljednja objava na stranici U ime obitelji - projekt Domovina datira od 6. studenog.

Na Facebooku se najviše žali Živi zid. Prognozirali su si mnogo više mandata, no dobili su samo jedan. Za to krive veliku zavjeru.

"Režim nam je radio najgore svinjarije. Uskratili nam medije, novac i izmišljali "nove" političare da nas diskreditiraju. Namještali izbore, frizirali ankete, maknuli su nas iz svih emisija, mjesecima uvjeravali javnost da je glas za Živi zid bačen glas.  Unatoč svemu tome, 94 304 građana poručilo im je: "Ne vjerujemo vam. Vjerujemo u vlastiti razum." Činjenica da je bez obzira na sve to Živi zid postao parlamentarna stranka, najveći je udarac sustavu i naša najveća pobjeda.
Budite ponosni na sebe, jer nikad to nije uspjelo nijednoj stranci koja je krenula od dna i bila izvan njihovog sustava."

 

Tužna sudbina Živog zida kojom je 4.5% (94 000) glasova na nacionalnoj razini rezultiralo jednim jedinim mandatom...

Posted by Živi zid on Monday, November 9, 2015

Pročitajte više