Imenovana nova uprava Elektroprometa

NADZORNI odbor Elektroprometa d.d. na sjednici održanoj 10. veljače razriješio je dužnosti članove Uprave Juro Bajić i Ivan Sundji zbog prekoračenja ovlasti i nestručnog vođenja poslova. Na istoj sjednici u Upravu je imenovan dosadašnji izvršni direktor profitnog centra Široka potrošnja Ratimir Ratković, a Dragutin Kos, dugogodišnji predsjednik Uprave, ostaje i dalje na svojoj dužnosti. U sljedećem razdoblju očekuje se imenovanje još jednog člana Uprave.

Elektropromet d.d. ove godine bilježi 60 godina uspješnog poslovanja. Preliminarni rezultati poslovanja za proteklu godinu ukazuju na promet od oko 540 milijuna kuna, što je porast od 27 posto u odnosu na godinu prije. Vrijednost dionice Elektroprometa, koja kotira na Zagrebačkoj burzi, stabilna je i s tendencijom rasta u proteklom razdoblju.

Prema vodećem dobavljaču usluga za poslovne informacije i upravljanje pretraživanjima baza podataka u središnjoj i istočnoj Europi, Coface Intercreditu, bonitet Elektroprometa u prošloj godini ocijenjen je visokim faktorom sedam. Taj faktor, koji označava vrlo nisku rizičnost poslovanja, ostao je nepromijenjen u posljednjih pet godina, a svrstava Elektropromet u drugu grupu najbolje ocijenjenih kompanija u Hrvatskoj.

Elektropromet se bavi poslovima trgovine i inženjeringa. Zapošljava oko 350 djelatnika na različitim lokacijama u cijeloj Hrvatskoj, a u većinskom je vlasništvu malih dioničara.

Pročitajte više