Informatičke tvrtke Dječjoj bolnici donirale milijun kuna

TVRTKE Cisco Systems Hrvatska, Hewlett Packard, Recro i Strom Computers u akciji po nazivom „Informatizirajmo KDB Zagreb“ donirale su Kliniku u Klaićevoj ulici informatičkom opremom i uslugama u vrijednosti 1.000.000 kuna.

Pomoćnik ravnatelja bolnice dr. Željko Cvetko predstavio je tijek i rezultate donatorske akcije Klinici za dječje bolesti, koja godišnje izvrši oko 700.000 medicinskih postupaka te oko 11. 000 bolničkih liječenja djece iz svih krajeva Hrvatske. U dvije klinike, s ukupno četiri objekta, trenutno su uposlena 543 djelatnika.

Sredstvima bolnice i donacijom tvrtke Strom Computers vrijednom 150.000 kuna postavljena je lokalna računalna mreža bolnice s 315 dvostrukih priključnih mjesta. Tvrtka Cisco Systems Hrvatska donirala je kompletnu aktivnu mrežnu opremu najnovije generacije za lokalnu računalnu mrežu bolnice u vrijednosti 300.000 kuna.

80 "thin client" računala i isti broj LCD monitora te 30 multifunkcijskih laserskih printera Klinici su donirale tvrtke Hewlett Packard i Recro. Vrijednost donacije Hewlett Packarda je 300.000 kuna, dok je Recro sudjelovao s donacijom od 250.000 kuna.

Predstavnicima donatora, koji su u ime tvrtki predali simbolične čekove s donacijama, zahvalio se ravnatelj prim. dr. Ivan Fattorini. Istaknuo je da su donacijama hrvatskih informatičkih tvrtki stvorene sve predpostavke za cjelovitu informatizaciju Klinike koja, kako se planira, treba biti završena u svibnju sljedeće godine kada bolnica proslavlja 55. godišnjicu rada.

Plan Uprave je da cijela bolnička dokumentacija bude u digitalnom obliku, te da svaka soba ima pristup Internetu.

Pročitajte više