Irački pobunjenici prikazali snimku zatočenih Kineza

Pobunjenici u Iraku objavili su u utorak snimku osmorice kineskih talaca i zaprijetili da će ih ubiti u idućih 48 sati ne objasni li kineska vlada svoju ulogu u Iraku, a kineska agencija Xinhua potvrdila je tu vijest.

"Zarobili smo te Kineze kad su htjeli izaći iz Iraka. Ispitivanje je pokazalo da rade za jednu od kineskih kompanija koje pomažu u izgradnji američkih kapaciteta u Iraku", rekao je jedan od muškaraca koji je držao pištolj i kalašnjikov iza osmorice zarobljenika.

"Pozivamo kineske vlasti da objasne svoju poziciju kad su u pitanju ti i drugi Kinezi. Ne dogodi li se to, ubit ćemo ih 48 sati nakon što ove snimke budu prikazane", rekao je taj naoružani muškarac na snimci koju je dobila jedna novinska agencija.

Taoci su u tišini stajali pred zidom i držali putovnice. Gerilci koji tvrde da su iz Nuamaanske brigade islamskoga otpora na snimci su držali oružje upereno u njih.

Neki od talaca čine se mladima, a prema putovnici, jedan je rođen 1987.

Zarobljeni Kinezi građevinski su radnici, objavila je državna agencija Xinhua podatke kineskoga veleposlanstva u Bagdadu. Prema toj vijesti, nestali su prošli tjedan, na putu u Jordan.

(Hina) xvm ydv

Pročitajte više