IRAČKI POTPREDSJEDNIK ZAPRIJETIO NOVIM SAMOUBILAČKIM NAPADIMA

Irački potpredsjednik Taha Yassin Ramadan u subotu je rekao da je bombaš samoubojica, koji je automobilom bombom ubio četvoricu američkih vojnika, bio časnik iračke vojske te je zaprijetio novim samoubilačkim napadima.

"Ovo je samo početak, a poslije ćete čuti još ugodnih vijesti", rekao je Ramadan na konferenciji za novinare u Bagdadu, dodavši dao će samoubilački napadi biti svakodnevna taktika iračkih snaga.

Ramadan je na konferenciji objavio i podatak da tisuće arapskih dragovoljaca stižu u Irak kako bi se borili protiv Amerikanaca.

Prema njegovim riječima, vozač automobila bombe bio je Ali Jaafar al-Namani, neraspoređeni časnik iračke vojske i otac nekoliko djece.

Identitet samoubojice potvrdila je i iračka televizija.

On je htio "okupatorima dati lekciju prema primjeru palestinskih boraca za slobodu", za što ga je irački predsjednik, prema televizijskoj vijesti, posthumno odlikovao dvama odličjima, prenijela je TV.

Predstavnik američkog središnjeg zapovjedništva (Centcom) izjavio je da samoubilački napad "neće imati nikakve operativne posljedice".

"Brinu nas svi nekonvencionalni napadi na naše snage..., ali neće imati nikakve operativne posljedice na bojištu. Takve akcije pokazuju očaj (iračkog) režima", ustvrdio je na konferenciji za novinare u stožeru Centcoma američki general Victor Renuart.

Pročitajte više