Islamistička skupina planirala napad na Eiffelov toranj

ISLAMISTIČKA skupina, razbijena u Francuskoj 2002. godine, planirala je napad na Eiffelov toranj, rekla su pariškim istražiteljima trojica osumnjičenih koje je francuska policija uhitila prošli mjesec.

Navodni islamisti su obavještajnoj agenciji DST priznali da je njihova skupina povezana s čečenskim pobunjenicima i da su planirali nekoliko napada u Parizu, između ostalih i na Eiffelov toranj, doznaje se iz pravosudnih izvora. Prema istom izvoru, planovi su bili u pripremnoj fazi i nisu se uspjeli ostvariti.

Uhićenici su istražiteljima rekli da su bili planirani napadi i na veliku trgovinu s odjećom u središtu Pariza ili policijsku postaju, a u planu je bio i napad kemijskim oružjem na rusko veleposlanstvo.

Dnevni list Le Parisien tvrdi da se radi o trojici Alžiraca, Khaledu Ouazaneu, njegovom bratu Maamaru Ouazaneu i Hassenu Habbaru.

Francuska je u prosincu 2002. godine uhitila 10 osoba za koje se sumnjalo da pripadaju islamističkoj skupini. Među uhićenima je i Chellal Benchellali, imam džamije u Venissieuxu, istočnoj Francuskoj, i njegov najstariji sin Menad.

Pročitajte više