Iz prodaje povučen Fokus zbog "neukusne fotografije Vlade"

POSLJEDNJI broj tjednika Fokus povučen je iz prodaje, navodno zbog neukusno montirane fotografije na račun Vlade. Za Vjesnik je navedenu informaciju potvrdio Marinko Mikulić, direktor Socijalne akademije i vlasnik Pan papira.

"Povukli smo posljednji broj Fokusa zbog toga što se u njemu pojavio hir pojedinca koji nema veze s uređivačkom politikom i Socijalnom akademijom. Učinili smo to radi zaštite interesa Socijalne akademije«, izjavio je Mikulić.

Vjesnik piše kako se Mikulić na povlačenje tjednika odlučio nakon što je uočio neukusno montiranu fotografiju na račun Vlade, kojom su pojedini nezadovoljni djelatnici Fokusa željeli napakostiti novoimenovanom glavnom uredniku Marijanu Majstoroviću.

Špekulira se pak kako je sam Majstorović primjerak Fokusa odnio u Banske dvore, a ubrzo nakon toga tjednik je povučen iz distribucije.

Majstorović je za Vjesnik izjavio kako on nije ništa nosio u Vladu i ne zna o čemu se radi.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček rekao je da Vlada ne može komentirati odnose u privatnim tvrtkama, a što se tiče špekulacija da ja Majstorović u Banske dvore nosio primjerak Fokusa ne treba niti komentirati.

Pročitajte više