izložba "Matačić" u trstu

U tršćanskom kazalištu "Teatro Verdi" postavljena je izložba "Matačić", čime je nastavljeno uspješno predstavljanje tog projekta u zemlji i inozemstvu, izvijestio je danas Lovro Lisičić, tajnik Fonda Lovro i Lilly Matačić. L

Na dvadesetak panoa, popraćenih katalogom na talijanskom jeziku, sažeto su prikazani život, rad i uspjesi najvećeg hrvatskog dirigenta - Lovre pl. Matačića (1899.-1985.).

Izložena je i monografija Matačić, autorice Eve Sedak, koja je koncipirala i izložbu, a domaćini su pridodali dva plakata iz 1972. s koncerta Lovre pl. Matačića u Teatru Verdi.

Izložbu je 12. rujna u Trstu otvorio Vladimir Benić, predsjednik Upravnog odbora Fonda, prijatelj i suradnik maestra Matačića. Govorili su i Juan Cambreleng Roca, intendant Teatra Verdi, i Stefano Bianchi, kustos Kazališnog muzeja.

Izložba je priređena uoči trećeg međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro pl. Matačić koje će se održati od 6. do 11. listopada u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Izložba "Matačić" proljetos je bila postavljena u Beču, ranije u Ljubljani i Novoj Gorici, a u Hrvatskoj u gotovo svim većim gradovima.

Pročitajte više