Kacin najavio sjednicu parlamentarnog odbora o odnosima s Hrvatskom

Predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta Jelko Kacin najavio je u srijedu da će sazvati posebnu sjednicu tog odbora na kojoj će biti riječi o odnosima s Hrvatskom.

"Najnoviji događaji u vezi s Hrvatskom imat će posljedice i na našoj i na njihovoj strani", rekao je Kacin u srijedu na sjednici svog odbora, komentirajući zahtjeve nekih članova odbora da se odnosi s Hrvatskom odmah stave na dnevni red. On nije precizirao kad će se na odboru razgovarati o toj temi.

Nekoliko je zastupnika iznijelo mišljenje da Hrvatska svojim najnovijim postupcima" pokušava Sloveniju prikazati nespremnom za ulazak u EU i NATO, pri čemu su spominjali izjave predsjednika Mesića o proglašenju proširenoga morskog pojasa, odluku vrhovnog suda oko nekretnina stare Ljubljanske banke i zapljenu slovenskih kočarica.

"Uhićenje slovenskih ribara u međunarodnim vodama ponovno je aktiviranje tzv. ribarskog rata", ocijenio je član odbora socijaldemokrat Jožef Jerovšek, dok je predstavnik Nacionalne stranke Zmago Jelinčič ponovno predložio da se u Beogradu treba održati konferencija o podjeli Jadranskog mora na zemlje-sukcesore po formuli jugoistočna Europa+Slovenija-Albanija.

(Hina) fl sb

Pročitajte više