Kardinal Puljić predvodio misu u Sarajevu za Ivana Pavla II.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je u nedjelju u večernjim satima Misu za preminulog papu Ivana Pavla II. u prepunoj sarajevskoj katedrali Srca Isusova.

Kako prenosi Katolička tiskovna agencija BiH (KTA), osim pomoćnog biskupa vrhbosanskog monsinjora Pere Sudara koncelebriralo je više od trideset svećenika među kojima je bio i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Mijo Džolan.

Kardinal Puljić na početku Mise posebnu je zahvalnost na nazočnosti iskazao pravoslavom mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, a među diplomatskim predstavnicima napose je pozdravio doajena diplomatskog zbora u Bosni i Hercegovini hrvatskog veleposlanika Josipa Vrbošića, talijanskog veleposlanika Alessandra Fallavollita te Leszeka Hensela, veleposlanika Papine rodne Poljske.

Kardinal Puljić u propovijedi je govorio o životu Ivana Pavla II. ukazavši na svu njegovu veličinu a posebice podsjetivši na Papina dva pohoda BiH.

Biranim riječima o Papi je govorio i monsinjor Ciro Bovenzi, savjetnik Apostolske nuncijature u Sarajevu prenoseći zahvalnost apostolskog nuncija u BiH monsinjora Santosa Abrila y Castella cijeloj krajevnoj Crkvi i svima koji su pokazali blizinu u teškim posljednjim trenucima ovozemaljskog života Pape koji s pravom može dobiti naziv - Veliki.

Kardinal Puljić u ponedjeljak u večernjim satima u sarajevskoj će katedrali predvoditi Requiem - Svetu misu za preminulog Ivana Pavla II. a nakon toga će otputovati za Rim.

(Hina) xrm ydgk

Pročitajte više