Koaliciji IDS-SDP 10 vijećničkih mjesta u pulskom Gradskom vijeću

PREMA konačnim ali neslužbenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Grada Pule koalicija IDS-SDP osvojila je 30,05 posto glasova birača u Puli i toj će koaliciji u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Pule pripasti 10 vijećničkih mjesta, izvijestila je na konferenciji za novinare sat iza ponoći predsjednica GIP-a Mirjana Sinčić Kocijančić.

Nezavisna Gradska lista Loredane Štok osvojila je 14,43 posto glasova odnosno 5 vijećničkih mjesta, dok su HSU i koalicija IDF-HSLS-LS-Lista za Pulu osvojili četiri vijećnička mjesta. U novom sazivu Gradskog vijeća Grada Pule ući će i po jedan vijećnik iz redova HDZ-a, koji je osvojio 5,71 posto glasova te koalicija HNS-HSS-Zeleni koja je osvojila 5,15 posto glasova birača u Puli.

Kako se danas čulo obzirom da u radu Gradskog vijeća shodno ovim rezultatima nije osigurana prisutnost pripadnika Nacionalnih manjina, 26-ti član pulskog Gradskog vijeća odnosno pripadnik Srpske nacionalne zajednice bit će izabran iz redova koalicija IDS-SDP.

Izborima u Puli odazvalo se 36,11 posto birača.

Nakon obrađenih rezultata u 242 od ukupno 282 biračka mjesta u Istarskoj županiji lista IDS-a za novi saziv Županijske skupštine osvojila je 44,11 posto glasova, priopćeno je iz Županijskog izbornog povjerenstva u Pazinu.

Slijedi HDZ s 12,44 posto glasova, SDP s 11,33 te HSU sa 7,86 i koalicija Istra (HNS-HSLS-LS-HSS-Zeleni) sa 7,61 posto glasova.

Imajući u obzir dogovorenu postizbornu suradnju sa SDP-om, IDS i SDP imat će većinu u novom sazivu Skupštine Istarske županije, potvrdio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Pročitajte više