Koprivnica: Djed vozač kriv za svoju smrt i smrt unučadi; počinio 155 prometnih prekršaja

STJEPAN ORŠOŠ (63) iz Gabajeve Grede, koji je u srijedu ujutro poginuo u prometnoj nesreći s dvojicom svojih unuka, počino je u proteklih šest godina čak 155 prometnih prekršaja, a za to vrijeme čak mu je 63 puta bila oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u pijanu stanju, neregistriranu i neispravnu automobilu, priopćila je danas koprivničko-križevačka Policijska uprava.

Oršoš je čak sedam puta dulje vrijeme ostao bez vozačke dozvole jer je skupio 10 kaznenih bodova. Tri tjedna prije nesreće zaustavila ga je noću u Đurđevcu dva puta policija jer je vozio neispravan automobil "zastavu 125 p" pod utjecajem alkohola, pa je uhićen dok se nije otrijeznio.

Prošle srijede ujutro u istom je automobilu uletio u raskrižje na cesti u Peterancu, oduzevši prednost kamionu punu šljunka s kojim se sudario. Pri tomu je na mjestu poginuo zajedno sa šestogodišnjim unukom Zoranom, a dvogodišnji unuk Branislav preminuo je u bolnici, u kojoj je na liječenju u tešku stanju zadržan njihov četverogodišnji brat Davor.

(Hina) xon yvkn

Pročitajte više