Kosoričina borba protiv nove krize: "Od sutra plovimo punim jedrima"



JADRANKA KOSOR napokon se vraća na posao. Dok su premijeri diljem svijeta održavali krizne sastanke svog kabineta i pripremali se za mogućnost recesije s duplim dnom, šefica hrvatske vlade bila je na godišnjem odmoru. Je li nova kriza u svijetu, koja će dodatno zakomplicirati gospodarsku situaciju Hrvatske, potaknula Kosoricu da razmotri još kakve mjere i o tome raspravi sa svojim ministrima, upitali su je novinari u Trsatu, gdje je povodom Velike Gospe posjetila Svetište Majke Božje.

"Od sutra krećemo radno i plovimo punim jedrima", bilo je sve što je Kosorica imala kazati na temu koja zadaje glavobolje svim svjetskim liderima.

Puno bitnija tema za Kosoricu je bilo imenovanje veleposlanika. Premijerka je reagirala na poruke iz oporbe da bi s imenovanjima trebalo pričekati do izbora, s čime se ona nikako ne slaže. Vlada je, tvrdi, svoje prijedloge uputila Ivi Josipoviću još prije mjesec dna.

"Imenovanje veleposlanika mora se odvijati prema zakonima, a nekako se kome svidi. Bilo bi potpuno pogrešno odugovlačiti s imenovanjima", kaže Kosor i dodaje da će se svako odugovlačenje tumačiti kao politiziranje ovog pitanja.

"Nekim su veleposlanicima mandati istekli ili su otišli na druga radna mjesta. Ne bi bilo dobro da ta mjesta ostaju prazna. Prošlo je vrijeme da se nešto čeka ili trguje, to ne dolazi u obzir", kaže Kosor.

Pročitajte više