Kosovska policija nudi 5 tisuća eura za informacije o odbjeglim zatvorenicima

DANAS je policija na Kosovu ponudila nagradu od 5.000 eura za informacije o odbjeglim zatvorenicima, prenosi B92.

Riječ je o zatvorenicima iz zatvora Dubrava kod Istoka, koji su pobjegli u subotu poslijepodne, oko 16.15 sati. Glasnogovornik Kosovske policijske službe (KPS) Veton Eljšani je tada rekao kako su oni naoružani i opasni za okolinu.

Pobjegli su Faton Hajrizi, kojem je to već drugi bijeg iz zatvora u Dubravi, Ljirim Jakupi, Ramadan Shiti, Astrit Šabani, Džavit Morina, Burim Baša i Amir Sopa. Sedmorica zatvorenika su osuđeni za različite zločine - ubojstvo, pokušaj ubojstva, terorizam, pljačku i otmicu.

KPS je objavila i njihove fotografije te zatražila od građana da ukoliko imaju bilo kakve informacije, pomognu policiji da ih uhiti. O njihovom bijegu obaviještene su i sve policije u regiji.

Makedonski MUP je jučer priopćio kako i Makedonija traži dvojicu od sedmorice odbjeglih zatvorenika - Ljirima Jakupija-Nacistu i Ramadana Šitija, za kojima je još prije dvije godine raspisana međunarodna tjeralica, zbog terorizma i ubojstva.

Uhićena petorica zatvorskih čuvara

U subotu je priopćeno da je tijekom šetnje u paviljonu br.1, jedan od zatvorenika uperio pištolj u stražare i zatražio da mu predaju ključeve vrata. S obzirom da oni to nisu učinili, naoružani zatvorenik je počeo pucati.

Zatvorenik je pucao u zatvorske čuvare, sve dok zajedno sa ostalom šestoricom nije prešao vanjski zid zatvora. Policija smatra kako je moguće da su bjegunci imali podršku van zatvorske ograde te da je u trenutku bijega u blizini zatvora bilo i drugih osoba koje su iz vatrenog oružja pucale na čuvare.

KPS je uhitila i petoricu zatvorskih čuvara, osumnjičenih da su pomagali zatvorenicima u bijegu.

I.M.

Pročitajte više