Kovačević: u istri će se krajem mjeseca početi uklanjati bespravni objekti

U Istri će krajem ovoga mjeseca početi akcija uklanjanja bespravno sagrađenih objekata, najavio je ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević u sklopu današnjeg boravka u Poreču gdje je razgovarao s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i suradnicima.

Na sastanku je rečeno da je građevna inspekcija od kolovoza prošle godine izdala 131 rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata u Istarskoj županiji i to 48 objekata na područja Umaga, 30 u Medulinu, 28 u Marčani te 25 objekata na području općine Vodnjan. Po ministrovim rjiječima, tom se akcijom želi osloboditi prostor od bespravno i bez dozvola sagrađenih objekata, a ona bi trebala biti dovršena do početka glavne turističke sezone.

Tijekom susreta ministar Kovačević i čelnici Istarske županije raspravljali su i o razvoju visokog turizma na Brijunima, u sklopu projekta "Brijuni-rivijera", odnosno kroz osnivanje mješovite tvrtke u vlasništvu države i županije, a koja bi upravljala svim turističkim objektima i kapacitetima na Brijunima i obližnjoj obali. U tom kontekstu istaknuto je da razvoj visokog turizma na Brijunima treba uskladiti s očuvanjem prirodne i kulturne baštine.

Ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević tijekom boravka u Poreču svečano je otvorio seminar "Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija i zaštita uskladištenih poljoprivrednih proizvoda" koji se do petka održava u hotelu "Pical" pod pokroviteljstvom ministarstava zdravstva, poljoprivrede i šumarstva te zaštite okoliša i prostornog uređenja.

(Hina) dspo mć



Pročitajte više