Lapac: Pokopan ubijeni policajac Medaković

NA MJESNOM groblju Oraovac kod Donjeg Lapca poslijepodne je pokopan policajac Dragan Medaković, djelatnik Policijske uprave vukovarskosrijemske koji je pregažen prije dva dana kada je pokušao zaustaviti terensko vozilo koje je kod Babske u Vukovarskosrijemskoj županiji ilegalno prešlo granicu iz Srbije i Crne Gore prema Hrvatskoj.

Posebnom ispraćaju, uz obitelj, znance i prijatelje, bili su nazočni pripadnici MUP-a, čelnici policijskih uprava vukovarsko-srijemske i ličko-senjske, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ljubomir Radić i načelnica uprave za granice MUP-a Iris Nikšić.

"Dragan Medaković bio je pripadnik MUP-a od 1997. godine i zadaće policijskog službenika izvršavao je savjesno i odgovorno. Tragično je poginuo u obavljanju svojih redovnih policijskih zadaća. Čast nam je što je bio pripadnik policije", rekla je opraštajući se od ubijenog policajca, u ime ministra unutarnjih poslova i djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Marija Osvald.

U ime mještana rodnog Oraovca od policajca Dragana Medakovića oprostio se Milan Savatović.
Medaković (1970.) je pregažen 10. prosinca na području između Bapske i Šarengrada na iločkom području. Kada je pokušao zaustaviti kombi vozilo koje je ilegalno prešlo državnu granicu s ugašenim svjetlima, vozač kombija "lade nive" namjerno je pregazio Medakovića koji je bio u policijskoj ophodnji, te se velikom brzinom udaljio u smjeru Šarengrada.

Pročitajte više