"Lijanovići" odgađaju preseljenje u Hrvatsku

UPRAVA Mesne industrije "Lijanovići" iz Širokog Brijega odlučila je za tri mjeseca odgoditi odluku o preseljenju proizvodnje u Republiku Hrvatsku nakon što je Vijeće ministara BiH jučer donijelo odluku o odgodi primjene Sporazuma o slobodnoj trgovini s Republikom Hrvatskom te Srbijom i Crnom Gorom.

"Uprava tvrtke Lijanovići odlučila je da se ugovor koji je potpisan s poduzećem Danica Koprivnica i provedba kojega je trebala početi od 1. siječnja 2004. odgađa na tri mjeseca", navodi se u priopćenju Uprave Lijanovića d.o.o. iz Širokog Brijega.

Lijanovići su ranije ovog mjeseca potpisali ugovor s Danicom iz Koprivnice najavljujući da će od 1. siječnja 2004. svoju cjelokupnu proizvodnju nastaviti u njihovim pogonima zbog velikih poreznih i carinskih opterećenja u BiH.

Lijanovići su pozdravili odluku Vijeća ministara o odgodi primjene bescarinskog režima s Hrvatskom te Srbijom i Crnom Gorom ocjenjujući da se državna Vlada "deklarirala da želi sačuvati proizvodnju u državi". Izrazili su očekivanje da će Vijeće ministara donijeti i druge mjere kako bi počeli izgradnju novih pogona u kojima bi, kako tvrde, uposlili novih 500 radnika.

Pročitajte više