Majka čedomorka priznala ubojstva

NJEMICA pritovorena zbog sumnje da je ubila devetero svoje novorođenčadi koje nikada nije prijavila, počela je objašnjavati okolnosti drame, objavilo je u utorak tužiteljstvo Frankfurta na Odri, na istoku Njemačke.

Sabine H. (39), je sudu kazala da je svu svoju djecu rodila sama i bez pomoći.

Pojasnila je da je svoj djeci otac njezin bivši suprug, rekla je tužiteljica Anette Bargenda na konferenciji za novinare o toj aferi bez presedana u Njemačkoj koja ocrtava socijalno siromaštvo kakvo je vladalo u bivšem DDR-u.

Majka je rekla da je bila pijana tijekom svih poroda, vjerojatno između 1988. i 1999. i da se sjeća samo svoja prva dva poroda.

Tijekom ispitivanja je odavala utisak da je na "neki način zadovoljna što je afera konačno otkrivena" i djelovala je vrlo smireno.

Nakon konačnih rezultata autopsija bit će poznate točne okolnosti smrti djece.

Majku se sumnjiči da je mrtvu novorođenčad zapakirala u posude s cvijećem na balkonu koje je nosila svaki put sa sobom tijekom čestih selidba.

Sva su djeca bila od oca od kojeg se Sabine H. razvela u svibnju.

Sabine H. je također majka četvero žive djece, od kojih je njih troje imala s prvim suprugom, dok je dvogodišnja kći rođena u vezi s novim partnerom.

DNK analiza dječjih ostataka trebala bi omogućiti usporedbu s DNK mogućeg oca, bivšeg aktivnog suradnika Stasija, bivše tajne istočnonjemačke policije, navodi tisak.

Pročitajte više