Mamić poslao USKOK u NK Zadar?

SLUŽBENICI USKOKA su ovih dana posjetili NK Zadar. Iako se od sportskog direktora Josipa Bajla nije moglo puno saznati o razlozima posjete, špekulira se da iza prijave stoji Zdravko Mamić.

Kako pišu Sportske novosti USKOK je, po nečijoj prijavi, navodno došao istražiti sumnjive utakmice iz ove i prethodnih sezona.

"Iskreno mi je žao, ali ni o kakvim pojedinostima ne mogu govoriti. Jedino bih želio istaknuti da su ljudi iz USKOK-a došli po nalogu, a bili su veoma ljubazni i korektni i stekao sam dojam da su zadovoljni." – izjavio je sportski direktor NK Zadra Josip Bajlo.

Dodao je kako NK Zadar nema što kriti i da USKOK-ov posjet ne smatraju alarmantnim. Znaju da je USKOK posjetio i druge klubove i da će, kaže, vjerojatno posjetiti još neke. O tome tko je podnio prijavu nije želio govoriti.

U zadarskim nogometnim kuloarima se priča kako je prijava potekla od Zdravka Mamića.

Podsjetimo, kontroverzni "honorarni suradnik" NK Zadra Reno Sinovčić zaprijetio je Dinamu nakon međusobnog susreta u posljednjem kolu HNL-a. Utakmica je bila prekinuta pri rezultatu 7:0 za Dinamo zbog četiri crvena kartona Zadrana i ozlijeđenog Lojnića kojeg nitko nije mogao zamijeniti.

Zadar je tim porazom završio u drugoj ligi, a Sinovčić nije birao riječi pa je Mamića nazvao šizofrenikom kojem je jedina misija izbacivanje NK Zadra iz prve lige. 

"Uvjeravam vas da će igrači i Uprava, na čelu s Mamićem, zapamtiti ovaj dan! Čim se Zadar vrati u Prvu ligu, a to će biti ekspresno, naši će ih zgaziti još u hodniku."- izjavio je tada Sinovčić, pa dodao kako će se s Dinamovcima obračunati "rukama, nogama i letvama".

Pročitajte više