Nakon što je DORH objavio rezultate istrage smrti Bandića, javio se njegov prijatelj

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

NEMA krivaca za smrt pokojnog gradonačelnika, odlučilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je odbacilo kaznenu prijavu protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića zbog nepružanja medicinske pomoći. 

Brojna pitanja redala su se danima nakon što je tog nedjeljnog jutra 28. veljače objavljeno da je Milan Bandić iznenada preminuo. Osim na to da je zapravo umro u stanu bliske suradnice Natalije Price, sumnjalo se i na to da mu pomoć nije pružena na vrijeme. No ta teorija o nepružanju pomoći na vrijeme, prema DORH-u, nema uporište.

Bandićev prijatelj i doktor: Sretan sam da se to napokon završilo

Bliski prijatelj i svjedok događaja za RTL Danas kaže - nije se ni osjećao krivim, ali drago mu je da je ta priča sad završena. 

"Ja sam sretan da se to napokon završilo. Žao mi je moje mame koja je milijun puta bila tužna, nesretna. da ne kažem i zabrinuta, zbog raznih priča iz medija koje su bile servirane, ali, evo. Strpljen, spašen", rekao je Gzim Redžepi, pulmolog i prijatelj Milana Bandića.

S druge strane, podnositelj prijave misli potpuno suprotno.

"Nikog zdrave pameti ovakav odgovor ne može zadovoljiti, a smatram sebe da imam zdravu pamet. Smatram da svi građani u ovoj zemlji, na ovom slučaju mogu jasno vidjeti da njihovu smrt može lažirati bilo tko i na bilo koji način i to je razina poraza demokracije u ovoj zemlji", kazao je Satya Perk za RTL.

Nezadovoljan stanjem u društvu odlučio je umjesto države promijeniti ime Stjepan Perko u Satya Perk. Odgovor DORH-a primio je danas. Ima 15 dana da se na njega očituje što će, kaže, sigurno i učiniti.

"Ja ću sigurno tražiti uvid u spise, znači, da pogledam točno što je utvrđeno u godinu dana i kakav je rad DORH-a bio u tom kontekstu", kaže Perk.

Redžepi o podnositelju prijave: Neka mu Bog prosvijetli mozak

Na pitanje hoće li sada tužiti podnositelja prijave, Redžepi odgovara da neće.

"Zašto bih ja nekom dao na značaju da ga ja tužim i da se njim bavim? Neka mu Bog prosvijetli mozak i neka bude pravedniji prema drugima. Što se tiče posla prema meni, ja sam mu već oprostio", kaže Redžepi.

Bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Natalija Prica i danas se odlučila na šutnju.

Pročitajte više