Napadi hakera ih nisu zaustavili: Wikileaks otkriva da su Saudijci tražili napad na Iran

NAJPOZNATIJA internetska stranica koja objavljuje tajne dokumente, Wikileaks smješten u Švedskoj, krenula je u novu akciju objavom dokumenata koje su američka veleposlanstva slala State Departmentu.

Ova grupa tajnih dokumenata je veća od onih objavljenih od Afganistanu i Iraku. Sadrže izvještaje arapskih država, među kojima su i oni kralja Saudijske Arabije, u kojima se od SAD-a traži napad na Iran i ukidanje njegova nuklearnog programa. Američka vlada je već osudila objavljivanje tajnih dokumenata.

Prije objave dokumenata napad hakera

Osnivač Wikileaksa Julian Assange kaže da se američke vlasti boje da će ih se pozvati na odgovornost. Dokumenti daju pregled bojazni američkih diplomata od pakistanskog nuklearnog oružja, širokog korištenja hakera od strane kineske vlade te raširene korupcije u afganistanskoj vladi.

Ranije su iz Wikileaksa objavili da se nalaze pod snažnim hakerskim napadom. Informaciju o snažnom DDOS (distributed denial of service) objavili su preko Twittera. Takvi napadi su vrlo popularni među hakerima kada se neka internetska stranica želi srušiti, jer se pomoću programskih "petlji" generira ogroman broj ulaza na nju, što onda serveri ne mogu podnijeti. 

Pročitajte više