Obiteljske veze: Mačekov branitelj otac je djevojke Arsena Bauka

TIHOMIR RUBEŠA, odvjetnik koji brani bivšeg glasnogovornika Sanaderove Vlade Ratka Mačeka, otac je dugogodišnje djevojke Arsena Bauka, šefa SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Bauk ne vidi ništa sporno u tome što mu budući punac zastupa desnu Sanaderovu ruku.

"Gospodin Rubeša je vrhunski odvjetnik i profesionalac i neće napraviti ništa što bi štetilo njegovom klijentu, ali to je briga gospodina Mačeka jer se radi o njegovoj koži", komentirao nam je danas Bauk nesvakidašnju situaciju.

"Maček kao glasnogovornik u stalnom sukobu sa istinom"

Mora se priznati da je Maček onda imao neuobičajen izbor branitelja, budući da mu je kao dobro informiranom spin doktoru teško mogla promaknuti činjenica sa kim hoda kćer njegovog odvjetnika.

"Maček je bio glasnogovornik Vlade i HDZ-a, ali kazneni postupak Uskok ne vodi se postupak zbog toga što je govorio, nego zbog nečeg sasvim drugog. U političkoj utakmici, Maček je kao glasnogovornik Vlade bio u otvorenom, bespoštednom i trajnom sukobu sa istinom", prokomentirao je za Index Arsen Bauk. 

Rubeša umjesto Bajića?

Tihomir Rubeša vrlo je ugledan krivičar, kojeg mnogi vide kao izglednog nasljednika Mladena Bajića na čelu Državnog odvjetništva. Rubeša je svojedobno bio zamjenik okružnog tužitelja u Zagrebu te je još 1997. godine Feral Tribuneu ispričao kako je Šeks u doba dok je bio šef Državnog odvjetništva urgirao da se pripadnici Merčepove jedinice puste iz pritvora.

Pročitajte više