Opet oštećen Zid boli - traga se za nepoznatim vandalima

U NEDJELJU između 20 i 20,30 sata, 30 metara sjeverno od glavnog ulaza u vojarnu "Vukovarskih branitelja", nepoznati počinitelji namjerno oštetili sedam redova Zida boli.

Policija je od sinoć počela danonoćno nadzirati Zid boli.

 

 

Pozvala je sve građane i moguće očevice da se jave policiji i pomognu u rasvjetljavanju vandalskog čina. Kazala je da će na zahtjev policije građevinski inspektori danas provjeriti statiku Zida koji su 1993. počele graditi majke zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, kada je u vojarni bio UNPROFOR.

 ´Zid je građen spontano, a njegova statika je loša i zbog blizine vrlo prometne ceste´, kazala je. Zid boli s dviju strana okružuje vojarnu u kojoj su smještene međunarodne snage SFOR-a čijih su četvorica pijanih pripadnika 10. prosinca prvi put oštetili zid.

Drugi incident u nizu

Saraja je kazala da je policija od SFOR-a pismeno dobila potvrdu da su njihovi pripadnici prije dva tjedna oštetili zid. ´Dobili smo potvrdu, no ne znamo je li protiv počinitelja pokrenut ikakav postupak i jesu kažnjeni´, rekla je podsjetivši da pripadnici međunarodnih snaga u Hrvatskoj imaju imunitet od kaznenog progona. Kazala je da će i povodom najnovijeg slučaja zagrebačka policija razgovarati s predstavnicima SFOR-a.

Pročitajte više