OSIJEK: OTVOREN 26. TAMBURAŠKI FESTIVAL

U Osijeku je sinoć otvoren 26. Festival hrvatske tamburaške glazbe (FHTG) na kojemu će do 24. svibnja nastupiti oko 1300 sudionika, okupljenih u 23 tamburaška orkestra i sastava iz Hrvatske te Federacije BiH. L

Predsjednik organizacijskog odbora Željko Čiki kazao je kako Festival, uz zadaću promicanja umjetničkog stvaralaštva u tamburaškoj glazbi, nastoji postati festivalom nekoliko regija i država u okruženju.

Ovogodišnji FHTG otvorila je potpredsjednica osječkoga Gradskoga vijeća Marija Medić, a započeo je nastupom tamburaških orkestara iz Osijeka, Koprivnice i Samobora te nekoliko vokalnih solista.

Festival se nastavlja danas u Osijeku priredbom "Zvuci Panonije", na kojoj će uz brojne vokalne soliste nastupti Festivalski tamburaški orkestar Osječko-baranjske županije.

Osim u Osijeku priredbe ovogodišnjeg Festivala održavat će se u Vinkovcima, Đakovu, Belišću, Donjem Miholjcu, Vukovaru, dok će se završna večer održati 24. svibnja u Našicama, kada će se proglasiti rezultati umjetničkog vijeća Festivala i podijeliti priznanja najuspješnijim sudionicima.

Ovogodišnji 26. FHTG održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa, a uz glavnog pokrovitelja osječku tvrtku IPK, financijski su ga pomogli Ministarstvo kulture RH, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

(Hina) ivuč jn

Pročitajte više